Znamy zwycięzców regionalnego etapu konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo”


Szpikowany udziec z dzika, pstrąg w gorącym occie, ser zagrodowy Bielec, miody Letnia Dubiaga i Czerwcowe złoto – to tylko niektóre z produktów nagrodzonych w regionalnym etapie XVIII edycji konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo. Pierwsze miejsca w różnych kategoriach kulinarnych zdobyło jedenaście produktów. Kapituła konkursowa przyznała też wyróżnienia i ogłosiła nominacje do „Pereł 2018” – nagrody głównej przyznawanej podczas krajowego finału konkursu „Nasze kulinarne dziedzictwo” Laureaci odebrali nagrody z rąk Członka Zarządu Województwa Podlaskiego Bogdana Dyjuka i Wiceministra Rolnictwa Jacka Boguckiego Etap regionalny konkursu odbył się 7 lipca br. w Augustowie.


Tekst źródłowy:  http://wrotapodlasia.pl/pl/rolnictwo_i_srodowisko/rolnictwo_srodowisko/znamy-zwyciezcow-regionalnego-etapu-konkursu-nasze-kulinarne-dziedzictwo.html