Szpikowany udziec z dzika, pstrąg w gorącym occie, ser zagrodowy Bielec,
miody Letnia Dubiaga i Czerwcowe złoto – to tylko niektóre z produktów
nagrodzonych w regionalnym etapie XVIII edycji konkursu Nasze Kulinarne
Dziedzictwo. Pierwsze miejsca w różnych kategoriach kulinarnych zdobyło
jedenaście produktów.
Kapituła konkursowa przyznała też wyróżnienia i ogłosiła nominacje do
„Pereł 2018” – nagrody głównej przyznawanej podczas krajowego finału
konkursu „Nasze kulinarne dziedzictwo”
Laureaci odebrali nagrody z rąk Członka Zarządu Województwa Podlaskiego
Bogdana Dyjuka i Wiceministra Rolnictwa Jacka Boguckiego
Etap regionalny konkursu odbył się 7 lipca br. w Augustowie.
Tekst źródłowy: http://wrotapodlasia.pl/pl/rolnictwo_i_srodowisko/rolnictwo_srodowisko/znamy-zwyciezcow-regionalnego-etapu-konkursu-nasze-kulinarne-dziedzictwo.html